Кім Чен Ин та балистична ракета

Пхеньян може провести випробування твердопаливної балістичної ракети середньої дальності у січні, запустити міжконтинентальну балістичну ракету під нормальним кутом протягом року. Про це заявив міністр оборони Республіки Корея Сін Вон Сік в інтерв’ю агентству Yonhap.

“Північна Корея, як видається, продовжує підготовку до випробувального запуску нового типу балістичної ракети середньої дальності”, – цитує міністра report.az.

“Є ймовірність, що це станеться на початку року. Не можна виключати, що це може статися вже у січні”, – сказав він. Сін Вон Сік нагадав, що ракетні двигуни протестували в листопаді. За оцінками Сеула, ці ракети знаходяться в розробці та можуть бути потрібні для демонстрації потенціалу для знищення американських баз на Гуамі та в Японії. Він припустив, що КНДР може запустити міжконтинентальну балістичну ракету під звичайним кутом, щоб перевірити технології повторного входу в атмосферу та точність озброєння.

2023 року Пхеньян запустив п’ять таких ракет, у всіх випадках траєкторія польоту була навісною. Ракети долали близько 1000 км, тоді як, на думку експертів, при запуску під звичним кутом вони можуть подолати 12 000 – 15 000 км, покриваючи територію США. “Існує ймовірність запуску на практичну дальність та під нормальним кутом цього року”, – сказав міністр.