школяри

Міністр освіти, науки і спорту Литви, Гінтаутас Якштас, зазначив, що активно розглядає правові можливості для відмови від навчальних закладів, що призначені для російської національної меншини в країні. Цю інформацію повідомив портал Delfi за матеріалами “Європейської правди“.

Гінтаутас Якштас висловив такі думки після того, як стали відомі події, пов’язані зі стріляниною в однокласника з пневматичної зброї, яку влаштували двоє підлітків зі школи для російської національної меншини через його політичні погляди.

“Ми розглядаємо можливі шляхи, як поступово закрити школи для російської національної меншини. Ми оцінюємо правові підстави для цього”, – підкреслив він.

Міністр Якштас також заявив, що він вважає, що майбутнє країни буде краще без шкіл для російської меншини. Він відзначив, що Латвія та Естонія вже прийняли подібні рішення, оскільки вони не мають великих громад національних меншин, окрім російської. Але у Литві, на його думку, важливо дотримуватися угод з Польщею, і юридично немає підстав для виділення однієї національної меншини.

Також відомо, що перед Різдвом двоє підлітків із вільнюської школи для російської національної меншини вистрілили з пневматичної зброї у свого друга, через його підтримку України.