біг-мак

Мережа McDonald’s змінила рецепт класичного бургера «Біг Мак», зменшивши розмір котлет і додавши спеціальний соус. Як пояснили у компанії, тепер прожарювання котлет буде більш однаковим. За новим рецептом салат та солоні огірки стали «свіжішими», сир «краще тане», а кунжут на булочці-бріоші розкиданий «більш хаотично».

Згідно з публікацією, компанія оновлює рецептуру, щоб більш ефективно конкурувати з іншими мережами, зокрема з ресторанами Five Guys, де подають бургери, картоплю фрі та хот-доги.

З початку цього року McDonald’s посів 13-те місце серед американських мереж ресторанів швидкого харчування, котрі споживачі вважають свої бургери смачними. Тільки 28% учасників опитування оцінили продукцію від «Мака» позитивно.

Бургери за новими рецептами вже скуштували клієнти в Австралії. До кінця 2024 року рецептура має змінитися у всіх закладах мережі в США. У компанії підкреслили, що через нововведення вартість страв не зміниться, але власники ресторанів, що діють за франшизою, можуть встановлювати власні ціни.