канабіс

Згідно з дослідженням, опублікованим агентством Associated Press, кількість американців, які щоденно вживають канабіс, вперше перевищила кількість американців, які вживають алкоголь так само регулярно. Згідно з аналізом даних національного опитування, у 2022 році 17,7 мільйона американців повідомили про вживання марихуани щоденно або майже щоденно, а 14,7 мільйона повідомили про вживання алкоголю щоденно або майже щоденно, повідомляє digi24.ro.

У 1992 році, коли вживання «травки» було найнижчим, менше мільйона осіб повідомили про вживання марихуани майже щоденно.

Алкоголь як і раніше широко вживається у Сполучених Штатах.

У дослідженні, опублікованому в науковому журналі Addiction, порівнюється щоденне або майже щоденне вживання цих двох речовин.

З 1992 по 2022 рік рівень звітності про щоденне або майже щоденне вживання канабісу на душу населення збільшився в 15 разів.

Автор дослідження Джонатан Колкінс визнає в статті, що люди можуть бути більш схильні заявляти про своє вживання канабісу, тому що ця практика стає все більш прийнятною в суспільстві, що «завищує» цифри.

Наразі більшість штатів США дозволяють використання марихуани в медичних або рекреаційних цілях, незважаючи на те, що на федеральному рівні це як і раніше заборонено законом.

Федеральний уряд готується класифікувати канабіс як менш небезпечний наркотик.