Ухилянти

Міністр юстиції Денис Малюська розповів про порядок екстрадиції “ухилянтів” назад до України національному телемарафону, який відбувся у суботу, 2 вересня.

Малюська висловив свої думки щодо повернення до країни громадян, які незаконно залишили її.

“Не очікуйте великих результатів великого масштабу найближчим часом. Спочатку будуть розглядати випадки тих, хто завдав найбільше шкоди. Спробуємо витягнути їх у першу чергу, а інші особи та середній клас будуть розглядатися пізніше”, — заявив голова Міністерства юстиції.

Він підкреслив, що це складний процес, але його можна здійснити. Проте, Малюська закликав не чекати негайних значущих результатів. Також, він поділився труднощами, які можуть виникнути під час процедури екстрадиції.

“Однією з ключових проблем, яку ми маємо зараз, є те, що навіть у випадках очевидних і відомих злочинів, скоєних, наприклад, топ-корупціонерами, які втекли за кордон, нам відмовляють у їх екстрадиції. Це через те, що країни Європи, де переважна більшість таких осіб перебуває, дуже обережно ставляться до питання екстрадиції через те, що в Україні триває війна. І їхні адвокати стверджують, що передавати таких осіб до України буде надзвичайно небезпечно. Тому, на жаль, більшість наших зарубіжних партнерів наразі відмовляють в екстрадиції”, — зазначив він.