офіс Бундесверу

В Міністерстві оборони Німеччини заявили, що була перехоплена внутрішня розмова офіцерів Повітряних сил. Про це повідомляє eurointegration.com.ua за даними n-tv.

“За нашою оцінкою, була перехоплена розмова в Повітряних силах. Зараз ми не можемо з впевненістю сказати, чи були внесені зміни в записану, чи письмову версію, яка поширюється в соціальних мережах”, – заявила прессекретарка міністерства німецькому агентству преси в Берліні.

Раніше про це також повідомила столична студія каналу ARD.

Як вже повідомлялося, Міністерство оборони Німеччини ініціювало перевірку щодо того, чи були перехоплені розмови представників повітряних сил – які, за російською пропагандою, обговорювали підрив Кримського мосту ракетами Taurus.

Інтернет-конференція високопоставлених офіцерів Повітряних сил, яку, ймовірно, підслуховували росіяни 19 лютого, стосувалася підготовки 30-хвилинного брифінгу для міністра оборони Бориса Пісторіуса щодо можливості проведення місії Taurus в Україні. Офіцери відкрито говорили, серед іншого, про те, що американські та британські військовослужбовці діють на території України, і обговорювали можливості підготовки українського персоналу в Німеччині для місії Taurus.

У зв’язку з цим скандалом декілька німецьких політиків закликали роз’яснити ситуацію з можливим прослуховуванням і шпигунством в лавах Бундесвера.

На цьому тижні канцлер ФРН Олаф Шольц знову виключив відправку ракет Taurus в Україну, стверджуючи, що це означатиме, що Німеччина стане стороною в війні з Росією.

Він заявив, що Німеччина не може надати Україні “зброю з дальністю дії 500 км, яка в разі неправильного використання може досягти цілі в Москві”.