Олексій Арестович

В Україні розпочато кримінальне провадження щодо колишнього радника офісу президента Зеленського, Олексія Арестовича, на основі заяви депутата Верховної Ради Інни Совсун. Народна депутатка скаржилася через оприлюднений в мережі відеофрагмент з платного психологічного семінару, де він назвав жінок “створіннями, яких хочеться душити”.

“Пам’ятаєте, я подавала заяву в правоохоронні органи стосовно Арестовича*? Сьогодні я отримала відповідь від поліції про початок позасудового розслідування. Це означає, що поліція зобов’язана провести розслідування”, – написала Совсун у своєму телеграм-каналі.

Вона також опублікувала відповідь від генпрокурора, де сказано, що справу передали у Київську міську прокуратуру. За словами нардепа, колишньому раднику офісу Зеленського загрожує ст. 300 КК України “Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну або релігійну нетерпимість та дискримінацію”. За цією статтею передбачено до трьох років позбавлення волі.