хакер


Понад 2,2 тис. кібератак відбувається у світі щодня, і щорічно їх кількість зростає на 80%.

Як повідомляє Report, ці дані були наведені під час брифінгу в Женеві Дорін Богдан-Мартін, Генеральний секретар Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), який є спеціалізованим агентством ООН.

“Ми відчуваємо, що у світі, де кожен день відбувається понад 2,2 тис. кібератак, ми все менше відчуваємо себе в безпеці”, – сказала вона. “Їх кількість зростає на 80% щороку”, – додала Богдан-Мартін, підкресливши, що йдеться про “сферу, яка викликає зростаюче занепокоєння”, і МСЕ посилює підтримку країн у цьому напрямі. Організація працює безпосередньо з країнами, щоб “допомогти їм розробляти політику та стратегію” у галузі інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ). Зараз понад 100 країн мають таку стратегію, узагальнила Генеральний секретар МСЕ.

МСЕ – спеціалізоване агентство ООН у сфері ІКТ зі штаб-квартирою в Женеві. Заснований у 1865 році, МСЕ організовує глобальний радіоспектр і супутникові орбіти, розробляє технічні стандарти для сумісності мереж, сприяє розширенню доступу до ІКТ у всьому світі. Членами союзу є 193 держави, а також приблизно 900 компаній, університетів і міжнародних та регіональних організацій.