БПЛА

Губернатор Краснодарського краю повідомив, що атака БПЛА викликала детонацію “вибухонебезпечних предметів”. За даними ASTRA, було атаковано склад із боєприпасами. Тихорецький район Краснодарського краю в ніч на суботу, 21 вересня, зазнав атаки українських безпілотників, повідомив голова регіону Веніамін Кондратьєв. За його словами, через падіння уламків одного з дронів “виникла пожежа, яка перекинулася на вибухонебезпечні предмети, почалася детонація”. Кондратьєв також повідомив про тимчасову евакуацію мешканців “селища, що знаходиться поруч із місцем загоряння” до сусідніх населених пунктів, передає dw.com.

Telegram-канал Astra, посилаючись на місцевих жителів, пише про потужний вибух і подальшу детонацію на складі боєприпасів у селищі Кам’яний поблизу Тихорецька. За даними каналу, в селищі також знаходяться дві військові частини РФ.

Міноборони РФ: За ніч перехоплено 101 безпілотник

Міністерство оборони РФ заявило, що в ніч на 21 вересня було “знищено та перехоплено” 101 БПЛА літакового типу. Більша частина з них — над територією Брянської області, ще 18 — над територією Краснодарського краю, де стався вибух на ймовірному військовому складі.

Крім того, 3 безпілотники були збиті у Тверській області, повідомило Міноборони. За даними ASTRA, під час атаки 21 вересня був уражений 23-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони РФ, розташований у Тверській області. Селище знаходиться за 16 км від міста Торопець, де трьома днями раніше також був атакований великий склад зі зброєю.

Удар по військовому складу в Торопці

18 вересня Україна атакувала великий військовий склад у Торопці Тверської області. Українська атака безпілотниками викликала “надзвичайно потужну детонацію”, а пожежа охопила ділянку шириною 6 кілометрів, повідомляло агентство Reuters з посиланням на джерело в українській спецслужбі.

На складі в Торопці зберігалися ракети, призначені для оперативно-тактичних ракетних комплексів “Іскандер“, тактичних ракетних комплексів “Точка-У“, керовані авіабомби (КАБ) та артилерійські боєприпаси, зазначає “Українська правда“. Удар був спланований і здійснений СБУ, Головним управлінням розвідки (ГУР) Міноборони України та Силами спеціальних операцій (ССО) України, повідомляє видання.