нейромережа

За словами міністра цифровізації країни, 30% державних службовців вийдуть на пенсію за три роки та будуть замінені нейромережами. «Наразі ми реалізуємо проєкти, що використовують штучний інтелект. Наприклад, проєкт автоматичної обробки даних, який ми запустили близько двох місяців тому. Він дозволить 18 міністерствам та урядовим агентствам автоматично обробляти величезні масиви даних завдяки фінансуванню у розмірі 20 мільйонів євро. Більш того, згідно зі статистикою, опублікованою Національним інститутом статистики та Національним агентством державної служби, протягом наступних трьох років близько 30% державних службовців вийдуть на пенсію. Очевидно, що значну частину їхньої роботи можуть замінити нові технології в рамках цифрової трансформації держави», — сказав міністр на прес-брифінгу. Про це повідомляє economica.net.

На запитання, як зміниться життя держслужбовців та простих громадян, міністр інновацій та цифровізації навів приклад Міністерства освіти, де програмне забезпечення для розрахунку зарплат сотень тисяч співробітників зможе значно спростити та прискорити цей процес.

За словами міністра, інші практичні застосування штучного інтелекту та хмарних обчислень у державному апараті включають видачу паспортів, балансування енергетичної системи, зберігання енергії, операції з нерухомістю та автотранспортом, а також управління міським трафіком.