ведмідь

У Румунії застрелили дикого ведмедя після того, як тварина смертельно травмувала туристку і нападала також на рятувальників, які прибули на місце події. Про це повідомляють румунські ЗМІ, серед яких Digi24 та Agerpress, пише eurointegration.com.ua.

Інцидент стався 9 липня на території національного парку Бучеджи, у румунських Карпатах, неподалік від міста Брашов. Ведмідь напав на 19-річну туристку на стежці. Про інцидент повідомив у екстрені служби інший турист-свідок події, за його словами, ведмідь повалив дівчину і потягнув із собою.

На момент втручання рятувальників туристка вже померла від отриманих травм.

Ведмідь також намагався нападати на рятувальну команду, він постійно залишався поблизу і періодично виходив до них.

Того ж дня прийняли рішення застрелити ведмедя, оскільки він може становити серйозну небезпеку для людей. Ввечері повідомили, що ведмедя знайшли та застрелили.

Дівчина була туристкою з румунського міста Ясси.

Останніми роками ведмеді стали значною проблемою в румунських Карпатах: популяція звірів різко збільшилася, і вони не бояться людей. Узимку 2021 року ведмеді кілька разів виходили на гірськолижні траси, у румунських соцмережах часто з’являються кадри, як ведмеді виходять до автомобілів на гірських дорогах.