FILE - In this Thursday, March 11, 2021 file photo, a man walks past the Euro sculpture in Frankfurt, Germany. The ECB is warning that some parts of the eurozone economy could face financial disruption from the ongoing pandemic. The central bank said COVID-19 restrictions have had an uneven impact, hitting service companies and small companies harder. (AP Photo/Michael Probst, File)

Це вже друге поспіль квартальне скорочення ВВП в єврозоні (попереднє також було на 0,1%), що офіційно вказує на початок періоду стагнації (два підряд квартали зменшення ВВП).

Варто зауважити, що йдеться про уточнені дані, оскільки спочатку у четвертому кварталі 2022 року ВВП залишився незмінним, а у першому кварталі був зафіксований ріст на 0,1%.

Найгірші показники спостерігаються в Ірландії, де ВВП скоротився у січні-березні на 4,6%, і в Литві (-2,1%). ВВП Німеччини скоротився на 0,3%. Також у мінусі знаходяться Естонія, Греція, Мальта, Нідерланди. У той же час ВВП Франції зрос на 0,2%, Італії – на 0,6%.

На національному рівні з країн єврозони два підряд квартали зниження ВВП були зафіксовані в Німеччині, Естонії, Ірландії та Литві.