португальський пляж Фалезія

В рейтингу найкращих пляжів світу на 2024 рік першим місцем визнаний португальський пляж Фалезія. З наближенням літа все більше туристів цікавиться, куди вирушити на пляжний відпочинок у літо 2024 року і як при цьому зекономити, повідомляє unian.net.

Визначитися з вибором їм може допомогти рейтинг 2024 Travellers’ Choice Best of the Best Awards for Beaches, опублікований найбільшою у світі платформою для мандрівників TripAdvisor. Золоті піски, виймана берегова лінія, чиста блакитна вода – пляжі-переможці цього року подобаються подорожуючим у всьому: від спокійних пляжних днів до підводних пригод.

Перше місце в рейтингу посів португальський пляж Фалезія, відомий своїми захоплюючими скелями, золотистими пісками та блискучою блакитною водою. Тут можна позагорати на широкополому узбережжі, покупатися, займатися серфінгом або прогулятися мальовничою стежкою на вершині скель, насолоджуючись неймовірними пейзажами. Пляжу присвоєно “Голубий прапор” (найвища відзнака для пляжів) за чистоту та інфраструктуру – тут є туалети, перекусна, до нього легко дістатися на громадському транспорті.

За ним слідують пляж Спьяджа-дей-Конильї на італійському острові Лампедуза, відомий своєю блакитною водою, білосніжними пісками та спокійною атмосферою, і іспанський пляж Ла-Конча, ідеально підходить для сімейного відпочинку.

Топ-10 найкращих пляжів світу у 2024 році:

  1. Пляж Фалезія, Португалія (Praia da Falésia).
  2. Пляж Спьяджа-дей-Конильї, Лампедуза, Італія (Spiaggia dei Conigli).
  3. Пляж Ла-Конча, Іспанія (La Concha Beach).
  4. Пляж Каанапалі, Гаваї, США (Ka’anapali Beach).
  5. Пляж затоки Грейс-Бей, острови Теркс і Кайкос (Grace Bay Beach).
  6. Пляж Ансе Лацио, Сейшельські острови (Anse Lazio).
  7. Пляж Менлі, Сідней, Австралія (Manly Beach).
  8. Пляж Ігл-Біч, Аруба (Eagle Beach).
  9. Пляж Сьєста, Флорида, США (Siesta Beach).
  10. Пляж Варадеро, Куба (Varadero Beach).