бутилка води

У Швейцарії, у Всесвітній день водних ресурсів, відкривають “Бібліотеку води“. Критична ситуація з водними ресурсами в Каталонії свідчить про глобальну кризу. У цьому регіоні Іспанії минулого місяця було оголошено режим надзвичайної ситуації після того, як рівень води в резервуарах досяг історичного мінімуму.

Нові обмеження введено у міських та сільських районах, що лише погіршує умови праці для місцевих фермерів.

“Різні прогнози Міжурядової групи експертів зі зміни клімату показують, що Каталонія та решта Середземномор’я страждають від подальшої нестачі води та посухи. Ймовірність опустелювання велика. Тому ігнорування цієї ситуації та продовження розходження води так, наче нічого не відбувається, призведе до серйозних екологічних, соціальних та економічних проблем”, – каже Жозеп Сабатер, представник екологічної організації “Aigua es Vida“.

До Всесвітнього дня водних ресурсів, який відзначається за ініціативою ООН 22 березня, присвячено відкриття унікального об’єкта в одному з замків Швейцарії.

Перша Всесвітня бібліотека води стане центром пошуку рішень проблеми нестачі водних ресурсів і надасть безкоштовний доступ до інформації про те, як найкраще їх зберігати.