війна в Ізраїлі

За словами Цахі Ханегбі, кількість бойовиків ХАМАС, яких було вбито під час ізраїльської військової операції в секторі Газа, може перевищувати офіційні оцінки. Голова Ради національної безпеки Ізраїлю Цахі Ханегбі заявив, що під час війни проти ХАМАСу у секторі Газа було вбито понад 7000 палестинських бойовиків. “Це мінімальна оцінка”, – заявив він в інтерв’ю для 12-го каналу ізраїльського телебачення у суботу, 9 грудня, повідомляє dw.com.

За словами Ханегбі, кількість вбитих бойовиків може бути вищою, оскільки ізраїльська сторона не знає, скільки людей може перебувати під завалами руйнівних будівель або в тунелях, побудованих ХАМАС у Газі.

Начальник Генштабу Збройних сил Ізраїлю (ЦАХАЛ), генерал-лейтенант Герці Халеві закликав ізраїльських військових збільшити тиск на ХАМАС, система якого, схоже, руйнується.

“Ми бачимо терористів, які здаються, це ознака краху системи, це ознака того, що нам потрібно натискати сильніше”, – сказав він на зустрічі з військовими.

Ізраїль підтвердив смерть 25-річного заручника ХАМАСу

Один з ізраїльських заручників, утримуваний ХАМАСом у секторі Газа, 25-річний Саар Барух, загинув під час полону, підтвердило 9 грудня керівництво кібуца Беэри, де проживав чоловік.

Раніше бойовики ХАМАСу заявили, що заручника було вбито під час невдалої спроби ізраїльських військових його звільнити, за якою настали збройні зіткнення. Угрупування 8 грудня опублікувало відео, у кінці якого видно закривавлене тіло, ймовірно, Саара Баруха.

Представник ЦАХАЛу Даніель Хагарі повідомив, що під час спроби звільнення заручника тяжко поранені два ізраїльських бійці. “Ми не врятували жодного заручника під час цієї операції”, – сказав він.