британські солдати

Великобританія не змогла б воювати з Росією більше двох місяців, оскільки їй бракувало б необхідних ресурсів. Про це заявив заступник начальника британського штабу оборони генерал-лейтенант Роб Магован, повідомляє eurointegration.com.ua з посиланням на The Telegraph.

Магован висловився так під час виступу перед членами комітету з оборони Палати громад.

“Ми дуже чітко заявили, що сума грошей, яку ми зараз витрачаємо на боєприпаси… яка є значною… у всіх сферах не відповідає загрозам, з якими ми зіткнулися”, – сказав він.

“Нам потрібно витрачати більше грошей на те, що ми називаємо інтегрованою протиракетною обороною”, – додав Магован.

Коли Марк Франсуа, колишній молодший міністр оборони, сказав, що Великобританія “не могла б воювати з Путіним більше двох місяців у повномасштабній війні, тому що у нас немає боєприпасів і запасів обладнання”, Магован погодився з ним і визнав це правдою.

Заява Магована настала після того, як міністр оборони Грант Шаппс сказав депутатам, що він просив голову уряду Ріші Сунака та міністра фінансів Джеремі Ганта виділити більше грошей на оборону у останньому бюджеті, але не зміг цього забезпечити.

Шаппс додав, що будь-який потенційний конфлікт відбуватиметься з участю союзників Лондона в НАТО, які колективно можуть перевершити Росію.

“Для людей, які спостерігають і чують, що Сполучене Королівство не готове до війни з Росією, важливо розуміти, що оскільки ми в НАТО і існує стаття 5, ми ніколи не будемо в такій ситуації”, – заверив Шаппс, маючи на увазі, що Британія не буде воювати з РФ самотужки.