наліпка із застереженням

В Британії колишня співробітниця Cawdor Cars відсудила у роботодавця 26,4 тисячі фунтів стерлінгів за те, що він навмисно кашляв на неї під час пандемії коронавірусу. Про це повідомляє The Guardian.

Жінка працювала в компанії з 2017 по 2020 рік. Під час пандемії вона попросила колег дотримуватися соціальної дистанції, оскільки страждала на псоріатичний артрит і аутоімунне захворювання і боялася захворіти на коронавірус, що могло мати для неї серйозні наслідки.

62-річний начальник Кевін Девіс — батько знаменитого в Британії регбіста Гарета Девіса — спробував висміяти та залякати співробітницю. За словами судді, Девіс «навмисно і голосно кашлянув у її бік, зазначивши, що вона поводилася нерозумно». Це сталося за тиждень до офіційного оголошення локдауну. Після цього на жінку чинили непрямий тиск, внаслідок чого через три місяці вона звільнилася.

«Він знав про мій стан здоров’я. Він знав, що у мене немає імунного захисту через ліки, які я повинна приймати, і він навмисно кашлянув мені в обличчя. Мене трусило. Я не дурна слабкодуха людина — мені доводилося багато чого терпіти у своєму житті. Але це дійсно зачепило мене», — пояснила свою позицію постраждала.