біженці з Нагірного Карбаху (Карабаський економічний район республіки Азербайджан)


Процес переселення наближається до завершення, повідомила прес-секретарка прем’єр-міністра Вірменії Назель Багдасарян. “За останніми даними, у Вірменію з Нагірного Карабаху прибуло 100 514 вірмен. Інтенсивність значно знизилася. Останні люди, які висловили бажання переправитися у Вірменію, вже здійснюють цей процес, і він наближається до свого логічного завершення”, – сказала вона під час брифінгу в неділю.

За її словами, ще один автобус був відправлений до Степанакерту (“столиця” невизнаної республіки Нагірний Карабах) і забрав 15 жителів Нагірного Карабаху, які були прикуті до ліжка. “Якщо будуть бажаючі, ми готові організувати їх переправу”, – додала Багдасарян.

За офіційними даними, приблизно 120 000 вірмен проживали в Нагірному Карабасі (Карабаський економічний район республіки Азербайджан).

Деталей щодо тих вірменів, які залишилися в Карабасі, немає.

Як повідомлялося, кожен переселенець отримає одноразову допомогу в розмірі 100 000 драмів ($254), незалежно від віку, додатково по 50 000 драмів ($127) буде виплачено кожному переселенцю незалежно від віку для оренди житла та комунальних платежів.

Для громадян, які не мають заздалегідь визначеного місця проживання, уряд Вірменії надає житло.