автобус №32

Інцидент стався вчора в селі Липини Луцького району близько 09:15 ранку. Працівники ТЦК забрали водія маршрутного автобуса №32 під час його рейсу. Про випадок повідомляє ВСН.

За словами керівника підприємства «Бест Ленард Груп» Юрія Романюка, водій маршрутного автобуса №32 Олег Смірнов щойно приїхав на кінцеву зупинку.

«Він вийшов з автобуса. До нього під’їхав бус з незрозумілими номерами. Водія забрали, посадили в бус і поїхали. Пасажири залишилися на місці та не дісталися до місця свого призначення», – розповів Юрій Романюк. Він також висловив побоювання, що через цей інцидент інші водії можуть відмовитися виходити на роботу.

Пресофіцерка Волинського обласного ТЦК та СП Уляна Кравчук пояснила, що цього дня проводилася перевірка військово-облікових документів згідно з Постановою №560 Кабінету Міністрів України.

«У Липинах, біля магазину на кінцевій зупинці маршрутного таксі №32, на вимогу групи оповіщення громадянина було перевірено на наявність особистих та військово-облікових документів. Під час перевірки виявилося, що у водія були неактуальні військово-облікові дані. Для оновлення актуальних відомостей громадянин вирішив негайно оновити свої дані у ТЦК. Також повідомляємо, що у разі відсутності відстрочки, визначеної статтею 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію“, військовозобовʼязаний громадянин України незалежно від своєї професії може бути мобілізованим до війська на посаду, релевантну його цивільному досвіду чи роду занять», – зазначила представниця ТЦК.