TikTok

Європейська комісія розпочала розслідування щодо соціальної мережі TikTok на предмет порушення закону про цифрові послуги. Про це ЄК повідомила на своєму офіційному сайті в понеділок, 19 лютого, повідомляє dw.com.

Зокрема, платформу перевірять “у таких областях, як захист неповнолітніх, прозорість реклами, доступ дослідників до даних, а також управління ризиками, пов’язаними з адиктивним дизайном та шкідливим контентом”, – йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії. Зазначається, що рішення про проведення розслідування було прийнято на основі попереднього розслідування.

Якщо TikTok буде визнано винним у порушенні правил DSA, соцмережі загрожує штраф у розмірі до 6% від її світового обороту.

Єврокомісія перевіряє не тільки TikTok

У грудні 2023 року Єврокомісія розпочала розслідування в рамках DSA проти соціальної мережі Х від Ілона Маска. Її перевіряють на можливе порушення вимог з видалення контенту. Крім того, ЄК хоче визначити, чи робить компанія достатньо для боротьби з маніпуляціями та дезінформацією на платформі.

Що таке закон про цифрові послуги

Закон про цифрові послуги (DSA) зобов’язує компанії, визнані “дуже великими онлайн-платформами”, дотримуватися суворих норм у сфері регулювання розміщеного на них контенту. Головна мета закону – створення більш безпечного онлайн-середовища. Під його впливом опинилися 19 цифрових гігантів, включаючи сервіси від Meta, Google, Apple та багато інших.