їжа

Які продукти не лише смачні, а й дуже корисні для фігури: повний список.

Якщо ви втомилися обмежувати себе в їжі, вчені рекомендують ці продукти, які не лише не шкодять фігурі, а й допомагають швидше схуднути. Їх рекомендовано вживати якомога частіше, оскільки вони прискорюють обмін речовин і спалюють зайву жирову тканину. Розповідаємо, що треба їсти, аби було не лише смачно, а й корисно для фігури.

Продукти, що прискорюють метаболізм і спалюють зайвий жир на тілі:

  • Продукти, багаті на білки. Куряче та індиче м’ясо, нежирна риба, яйця, молочні продукти, горіхи, насіння та бобові значно прискорюють метаболізм. Організм витрачає багато енергії на переробку цих продуктів. Дослідження показали, що білкові продукти пришвидшують метаболізм на 30-40%.
  • Продукти, багаті на мінерали. Щодня варто їсти м’ясо, бобові, морепродукти, горіхи та насіння. Вони насичують організм залізом та селеном, які важливі для роботи щитоподібної залози. Без них щитоподібна залоза уповільнює вироблення гормонів, що призводить до сповільнення метаболізму та набору зайвої ваги.
  • Перець чилі. Капсаїцин, який міститься в гострому перці, здатен прискорити метаболізм і спалювати зайву жирову тканину. Він також знижує апетит, зменшуючи кількість спожитих калорій.
  • Кава. Напій містить потужний природний енергетик – кофеїн, який допомагає спалювати зайві калорії. Важливо пити чорну заварну каву без добавок для досягнення результату.
  • Зелений, чорний та білий чай. Катехіни в зеленому чаї разом із кофеїном здатні спалювати зайві калорії та прискорювати метаболізм. Проте лікарі не рекомендують зловживати напоями людям із проблемами серцево-судинної системи.
  • Бобові та квасоля. Боби, квасоля, нут, сочевиця й арахіс містять більше білка, ніж інші рослинні продукти. Білки здатні спалювати зайву жирову тканину і забезпечують тривале насичення організму. Квасоля та боби містять рослинну клітковину, яка слугує пребіотиком для корисної мікрофлори.
  • Імбир. Спеція для тих, хто хоче позбутися зайвої ваги. Імбир прискорює обмін речовин. Науковці довели, що 2 грами імбиру, розведені у склянці води, допомагають спалити на 50 калорій більше, ніж просто вживання звичайної води перед їжею.