танк ЗСУ

Запеклі бої тривають в районі залізниці на південному фланзі Бахмутського напрямку. ЗСУ мають переміщення на захід Запорізької області. Про це повідомляється у звіті ISW.

Українські сили продовжують успішні наступальні дії на південь від Бахмута в районі Андріївки. Геолокаційні знімки свідчать про те, що українські війська просунулися до межі дерев між Робітним і Вербовим, це приблизно за 6 км на південний схід від Роботиного.

Діючі добровольчі батальйони “Шторм Осетії” і “Аланія” стверджують, що українські сили поступово зміщують лінію фронту ближче до Вербового. Невеликі групи української піхоти продовжують атакувати російські позиції на лінії Копані-Роботино, що в 5 км на північний захід від Роботиного. ЗСУ продовжують атаки навколо Вербового і Новопрокопівки (18 км на південний схід від Оріхова).

Крім того, ЗСУ готуються до наступальних дій протягом осінньо-зимового періоду. Проте потреби в забезпеченні ЗСУ зростають, а дощі та тумани можуть ускладнити використання безпілотників, тактичної та армійської авіації, українські сили продовжать боротьбу взимку.