"зуби-дракона"

Бійці ЗСУ після прориву першої лінії оборони російських загарбників в Запорізькій області розширюють пролом, що утворився там, та перекидають більше техніки та особового складу в тактичні тилові зони цього ланцюга, повідомили аналітики Інституту вивчення війни.

Легка піхота ЗСУ продовжує просуватися до позицій за протитанковими ровами та протитанковими загородженнями, які називаються “зубами дракона“, росіян, які утворюють поточний оборонний шар російських військ перед наступом українських військ на західній частині Запорізької області.

На геолокаційних знімках, опублікованих 4 вересня, видно, що українські війська продовжили просування до позицій, які розташовані на межі дерев, що знаходяться на сході від російських протитанкових ровів і загороджень “зубів дракона“, які є частиною трирівневої оборони безпосередньо на заході від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Геолокаційні знімки від 4 вересня також показують, що українська легка піхота продовжила рух до ряду підготовлених російських оборонних позицій вздовж дороги, яка веде на північний захід до Вербового.

Інші геолокаційні знімки, опубліковані 4 вересня, показують, що війська ЗСУ продовжили рух до російських оборонних позицій між Работино (10 км на південний захід від Оріхова) та Новопрокопівкою (13 км на південний захід від Оріхова).