космічний корабль

Космічний корабель Starliner компанії Boeing успішно здійснив приземлення після відстиковки від Міжнародної космічної станції (МКС). Трансляція велася на сайті Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (НАСА).

Зазначається, що корабель повернувся без екіпажу. Приземлення відбулося о 00:01 за часом східного узбережжя США.

Після входу в атмосферу Starliner випустив три парашути та приземлився на території полігону Вайт-Сендс, що знаходиться у штаті Нью-Мексико. Шлях від МКС до Землі зайняв у космічного корабля близько шести годин.

Boeing Starliner вирушив у свій перший пілотований політ 5 червня. Старт місії був здійснений з мису Канаверал за допомогою ракети Atlas-V компанії United Launch Alliance о 10:52 (17:52 за київським часом).

Первісно запуск мав відбутися 7 травня, але через проблеми, що виникли зі зливним клапаном кисню верхнього ступеня ракети, захід було скасовано за дві години до старту. Кілька спроб відправити корабель у космос у травні, а також 1 та 2 червня також закінчилися невдало.

На борту Starliner можна розмістити до семи осіб, але в цій випробувальній місії екіпаж складається тільки з Баррі Уілмора та Суніти Вільямс.