укриття (табличка)

Школярів, які намагалися укритися від ворожого обстрілу, просто вигнали з подвір’я.

У Києві стався черговий скандал із укриттями. Дітей не впустили до школи ,щоб перечекати ракетну атаку у бомбосховищі.

Про це написала журналістка Тетяна Даниленко.

Журналістка зауважила, що, хоча вона не хотіла псувати позитивну атмосферу, пов’язану з наближенням України до ЄС, такий випадок потребує уваги. “Ми повинні ще багато змінити у своєму способі мислення, щоб стати справжніми європейцями”, – вважає вона. 

Нагадаємо, що минулого року на Запоріжжі загинув військовий Юрій Овчинніков, який служив у складі ССО “Азов“. Сьогодні його діти – 11-річна Саша та 12-річний Богдан – ледве вціліли під уламками ракети прямо в Києві. Їх просто не впустили в притулок школи №40 (Святошинський район). Причина – діти були зі своїм другом, собакою породи “Мальтіпу“. Охоронець відмовився впускати школярів, коли ті відмовилися залишити песика на вулиці. “Поки Саша і Богдан шукали інше укриття, коли ракета була збита просто над їхніми головами. Мама була впевнена, що діти в безпеці, бо вони подзвонили їй, перебуваючи біля притулку”, – розповіла Даниленко.

У момент, коли дівчинка подзвонила, вона була в істериці, бо дуже налякалася. Тому Любов, їхня мама, була змушена раніше покинути роботу, щоб заспокоїти Сашу та Богдана та розібратися в ситуації. Директорка школи стверджувала, що іншого виходу у такій ситуації не було, оскільки у деяких учнів могла бути алергія на собак. Коли прибула поліція, мама запитала, хто був би відповідальний, якби з дітьми сталося щось погане. Проте правоохоронці не змогли надати відповідь.

“Це жахливий символізм для вдови загиблого героя: сьогоднішня ситуація з дітьми трапилася там, куди йшов її коханий Юра 24 лютого 2022 року, щоб стати добровольцем, і він ніколи не повернувся додому”, – підсумувала журналістка