ракети

Україна повідомила про нічні атаки безпілотників на Київ, тоді як Російська Федерація заявила, що понад 30 безпілотників були збиті над анексованим Кримом.

Російські війська в ніч на суботу, 16 грудня, кілька разів намагалися атакувати Київ за допомогою безпілотників, повідомили місцеві влади. Повітряна тривога в українській столиці та в ряді областей працювала майже чотири години, також у Києві була оголошена ракетна загроза, передає dw.com.

У Подільському районі міста були чутні вибухи, вказав мер Києва Віталій Кличко. Однак про події, пов’язані з російською атакою, на момент припинення повітряної тривоги не повідомлялося – вибухи могли бути роботою ППО в Києві, про що приблизно у той же час повідомив голова військової адміністрації міста Сергій Попко.

Про кількість безпілотників, запущених РФ під час атаки, не повідомляють. Однак із приходом зими Росія вже кілька разів проводила масовані атаки на об’єкти в Україні, що може бути початком її “зимової кампанії” щодо знищення об’єктів української енергетичної інфраструктури.

Вночі на 14 грудня було запущено 42 безпілотники в Одеській області, а лише за ніч перед цим внаслідок ракетного удару РФ постраждали 53 людини у Києві. Масовані нічні атаки на об’єкти критичної інфраструктури України проводилися і минулої зими, ставши ще одним показником жорстокості російських сил у війні, яку розпочала РФ.