вид ракової клітини

Лікар поділився рекомендаціями щодо харчування та способу життя, які допоможуть знизити ризик розвитку раку. Він озвучив основні фактори, що викликають злоякісні пухлини в 95% випадків.

Науковці давно досліджують онкологічні захворювання і вже мають значні знання у цій сфері. Вони виявили ряд факторів, які сприяють мутаціям клітин. Дотримуючись порад фахівців, можна значно знизити ризик виникнення раку та інших серйозних хвороб, включаючи хронічні.

Лікар пояснив, що злоякісні пухлини виникають після тривалих запальних процесів. Щоб запобігти їх появі, важливо регулярно проходити обстеження. У 95% випадків причиною розвитку більш серйозних захворювань є передракові стани, коли клітини накопичуються одна на одну, що призводить до збоїв у організмі.

Онколог також рекомендує звертати увагу на харчування. Доведено, що продукти, які пройшли обробку, як-от ковбаси, копченості та червоне м’ясо, можуть під час перетравлення в шлунку викликати виділення вторинної жовчної кислоти. Це, в свою чергу, впливає на товсту кишку і може спровокувати запальні процеси.

Фахівець зазначає, що не потрібно повністю відмовлятися від такої їжі, якщо немає бажання, але вона не повинна бути основою раціону. Шашлик або якісну ковбасу можна їсти кілька разів на місяць, а в інший час слід надавати перевагу фруктам, овочам і м’ясу птиці. Крім того, фізична активність також позитивно впливає на загальне самопочуття.