роздвоене небо у США

У штаті Флорида, США, відбулося незвичайне явище: під час заходу сонця небо розділилося на дві частини. Свідки поділилися відеокадрами в соціальних мережах.

Під час вечірнього заходу сонця права частина неба була червоно-жовтого кольору, а ліва – темно-сіра. Деякі ЗМІ пояснили явище тінню від великого хмарного утворення, яке затемнило прямі сонячні промені.

Іноді таку ілюзію створюють гори, що блокують частину сонячного проміння.

Користувачі соцмереж по-різному сприйняли те, що бачили. Дехто порівнював розділений захід сонця з відмовою програмного забезпечення чи матриці, інші вбачали у цьому вражаючу красу природи.

Варто відзначити, що порівняння з фільмом “Матриця” стало дуже популярним. У відомій кінострічці доводиться, що реальність, існуюча для більшості людей, насправді є симуляцією. Вчені Національного управління океанографії та атмосфери у США вважають, що заходи сонця можуть супроводжуватися незвичайними відтінками, якщо сонце низько висить над горизонтом і променям світла доводиться пройти більшу відстань через атмосферу Землі. Через це більша частина синього випромінювання в електромагнітному спектрі розсіюється, і люди спостерігають червоне сяйво.