надпис укриття

Управління освіти виконкому Ковельської міської ради замовило будівництво укриття для школи на суму 7,29 мільйона гривень. Підрядником стала фірма «СМ-Рембуд», хоча до проведення цього аукціону висловлювали претензії як державні аудитори, так і один з учасників торгів.

Інформація про тендер розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro», – повідомляє Сила правди.

Відкриті торги на будівництво укриття для школи №9 на вулиці Олександра Олеся, 9 у Ковелі, відбулися 17 травня 2024 року. Очікувана вартість закупівлі становила 8,58 мільйона гривень. На тендер зареєструвалося три підприємства: «СМ-Рембуд» з Володимира, «Компанія Барбакан» з Києва та «Волиньдорбуд» з Ковеля.

Переможцем стала фірма «СМ-Рембуд» з найдешевшою тендерною пропозицією у 7,29 мільйона гривень. Фірма працює на ринку близько семи років і спеціалізується на будівництві будівель. У 2020 році її нинішнього керівника та власника Олександра Мазуркевича судили за підписання акту про приймання будівельних робіт із недостовірними даними. Він визнав свою вину, і Ківерцівський районний суд Волинської області звільнив його від кримінальної відповідальності.

З результатами торгів не погодилася столична фірма «Компанія Барбакан» і 29 травня висунула вимогу усунути порушення, заявивши, що тендерна документація «СМ-Рембуд» містить неправдиві та неповні дані. Замовник не погодився скасовувати результати торгів.

13 червня Державна аудиторська служба вирішила провести моніторинг цієї закупівлі. Аудитори запитували, як в управлінні освіти визначали вартість будівництва та просили відповідні документи. Замовник відповів, що очікувана вартість розрахована згідно з проєктно-кошторисною документацією від «Західкомунпроект».

Держаудитслужба також запитувала, чому «СМ-Рембуд» не надав достатньої інформації про співпідрядника «Теплий дім ПСП». Управління освіти відповіло, що вартість послуг співвиконавця менша за 20% вартості договору про закупівлю.

Зрештою, зауваження аудиторів не вплинули на результати торгів

Згідно з договором від 5 червня 2024 року, «СМ-Рембуд» має збудувати поряд зі школою окреме укриття площею 150 квадратних метрів до 31 грудня 2024 року. Воно має вміщувати сотню осіб. Через таку площу приміщення школярам доведеться навчатися у дві зміни, наразі ж діти вчаться дистанційно. Начальник управління освіти виконкому Ковельської міськради Віктор Бичковський пояснив, що школа, яка має 250 дітей, працює дистанційно через відсутність укриття. З нового року в закладі буде менше учнів, тому місця має вистачити.