Повінь у Європі

Бельгійські та французькі ЗМІ повідомляють про потужні дощі на північному узбережжі Франції та Бельгії, які особливо сильно зачепили департамент Па-де-Кале та провінцію Західна Фландрія. Влада була змушена скасувати заняття в деяких школах через погодні умови. Національна метеорологічна служба Метео-Франс оголосила “червоний” рівень погодної небезпеки у категорії “повінь” для Па-де-Кале.

Дощі почалися вранці у понеділок і, після короткої паузи вдень, відновилися ввечері. Метеорологи не виключають підйому рівня води в місцевих річках до 2,5 метрів.

“За дві години в маленькому муніципалітеті Аттен випало 12,8 міліметра води, що відповідає приблизно 13 літрам води на 1 квадратний метр. Ця цифра може зрости до 50-60 мм протягом дня. В порівнянні зі звичайними опадами це відповідає 15 дням дощів”, – пояснюють в Метео-Франс.

У деяких муніципалітетах Західної Фландрії вулиці залило водою. Пожежники цілий день роздавали мішки з піском мешканцям, чиї будинки можуть бути затоплені. ЗМІ відзначають, що найбільші збитки завдали містам Руселаре та Іпр, де декілька доріг довелося закрити для руху.