Джо Байден та Володимир Зеленський

Так званий “план перемоги”, який президент Володимир Зеленський повинен представити Джо Байдену наступного тижня, передбачає запрошення України до вступу в НАТО та зобов’язання США щодо постійних поставок озброєння. Про це повідомило агентство Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела, пише eurointegration.com.ua.

За інформацією Bloomberg, окрім запрошення до членства в НАТО та постачання зброї, “план перемоги” також включає чіткий шлях до членства України в Європейському Союзі та “інші угоди — економічні та у сфері безпеки”.

Очікується, що Зеленський представить детальну версію плану Байдену під час їхньої зустрічі у Вашингтоні 26 вересня. Також він планує ознайомити з ним кандидатів у президенти — Камалу Харріс і Дональда Трампа.

Раніше Зеленський розповів, що план складається з чотирьох пунктів щодо посилення обороноздатності України “плюс один, який нам знадобиться після війни”.

Також президент України зазначив, що “план перемоги” розрахований на рішення, які мають бути прийняті протягом жовтня-грудня 2024 року.